Edgar Henriksen

Edgar Henriksen (f. 1957) fra Svolvær og Hennningsvær, har bodd på Kvaløy utenfor Tromsø siden 1998. Utdanna fiskeskipper fra Gravdal Fiskerfagskole i 1979 og fiskeri­kandidat (ressursøkonomi) fra Norges Fiskerihøgskole i 1985. Jobbet som fisker i kystflåten og i havfiskeflåten og har hatt alle posisjoner på dekk inklusive skipper. Siste år som fisker 1983.  Henriksen har bodd 14 år i Vadsø, hvor han jobbet for fiskeindustrien, i Finnmark fylkeskommune med fisk og samfunnsplanlegging og i Finnut AS som rådgiver og direktør, og med rådgivning  rettet mot fiskerinæringa i Norfico Consult og Fiskerirådgivning AS fram til 2007. Fra 2007 ansatt som forsker og senere seniorforsker på avdeling for «Næring og Bedrift» i Nofima. Edgar Henriksen har skrevet artikkelen "Hvem skal eie fisken i framtida?" i Havet. Mat, makt og meninger sammen med Petter Holm. 

Elisabeth Aspaker

Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus. Vestibulum volutpat pretium libero. Cras id dui. Aenean ut eros et nisl sagittis vestibulum. Nullam nulla eros, ultricies sit amet, nonummy id, imperdiet feugiat, pede. Sed lectus.

Geir Ove Ystmark

Geir Ove Ystmark (f. 1971) Kommer fra Malm i Nord-Trøndelag. Har i oppveksten også bodd i Trondheim og Hammerfest. Bosatt på Liland i Evenes, og ukependler til Oslo. Har tidligere bodd i Tromsø, Harstad og på Bjarkøy. Jobber som administrerende direktør i Sjømat Norge (tidligere FHL) siden 2014 og før den tid ulike posisjoner i samme organisasjon siden 2001. Ystmark har tidligere vært ordfører i Bjarkøy kommune, leder av ordførerkollegiet i Sør-Troms og har vært medlem av Sentralstyret i Venstre. Har også jobbet som næringssjef i Bjarkøy og som fiskerirettleder for Fiskeridirektoratet i Sør-Troms. Han er utdannet cand polit i Samfunnsplanlegging ved Universitet i Tromsø. 
Geir Ove Ystmark har skrevet artikkelen "Teknologi og miljø i fremtiden." i Havet. Mat, makt og meninger. 

Gunnar Grytås

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna.

Gaute Eiterjord

Gaute Eiterjord (f. 1995) er frå Stavanger, og bur i dag på Ås utanfor Oslo. Han er 2. nestleiar i Natur og Ungdom, og jobbar frivilleg i organisasjonens sentralstyre med fiskeri- og landbrukspolitikk. Elles jobbar han som prosjektleiar for rekrutteringsprosjektet Slipp oss til - ungdom inn i landbruket, i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.
Familien til Gaute er frå fiskeværet Helligvær utafor Bodø. Heile øygruppa har 100 fastbuande, og kystfisket er den viktigaste næringa. Sjarkfiskarane her tener godt på dei rike fiskeressursane som ligg rett utafor stuedøra. Gaute har tilbrakt mange somrar på Vetterøya, kor villsauane på familiegarden spring fritt og held landskapet frå å gro att med beiting, og ein kan gå langs kvitkledde strender på speiding etter havørn. Og på fisketur i Vestfjorden kan ein finne den beste middagen som er: fersk fisk ein har fanga sjølv.

Helga Pedersen

Helga Pedersen (f.1973) fra Vestertana i Sør-Varanger i Finnmark. Stortingsrepresentant for Finnmark/Arbeider­partiet 2009–2017. Fiskeri- og kystminister 2005–2009. Nestleder Arbeiderpartiet 2007–2015. Helga har mellomfag i russisk og historie fra Universitetet i Tromsø. Hun ble utnevnt til æresborger i fiskeværet Sørvær i Finnmark 2008. Helga stiller ikke til gjenvalg til Stortinget i 2017. Hun sier at hun nå skal bo i fjæresteinan i Tanafjorden på heltid. Helga Pedersen har skrevet artikkelen "Fiskeripolitikk for folkesjela." i Havet. Mat, makt og meninger.

Kriss Rokkan Iversen

Kriss Rokkan Iversen (f.1977) fra Svolvær, hvor hun også bor i dag. Framtidsrettet kystentusiast med doktorgrad i marine økosystemer, gründerglød og dype røtter i Lofoten. Formidler av verdien kystfolkets erfaringsbaserte kunnskap og innovasjonsevne utgjør for fiskeri- og kystnasjonen Norge. Etablerte i 2010 den marine kunnskapsbedriften SALT i Svolvær sammen med Kjersti Eline Tønnessen Busch og Akvaplan-niva. Kriss Rokkan Iversen har skrevet artikkelen "Kystens skårungetid." i Havet. Mat, makt og meninger (juni, 2015). Kriss har også levert tekstene "Vi som blør sakte", "Gate 19", "Økoprenørskap er den nye innovasjonstrenden", "Tid for grå svaner og blanke ark", "Postnumre og innovasjonskraft", "Sjøsøppel, skrei og statsbudsjett" og "Lønn som fortjent" til boken Kvinnfolk (oktober, 2016)

Nils Torsvik

Nils Torsvik (f. 1955), kommer fra Øygarden i Hordaland, bor i Bergen/Øygarden. Han har tidligere jobbet som fisker, og senere i Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet, og siden 1992 ansvarlig redaktør i Fiskaren / Fiskeribladet Fiskaren. Siden 2011 redaktør samme sted. Utdannet fiskerikandidat ved Universitetet i Tromsø / Norges Fiskerihøgskole Opptatt av hav og fisk fordi han ønsker å se kysten utvikle seg til gode framtidsrettede samfunn for kystbefolkningen. På det personlig plan elsker han å benytte seg av allemannsretten til fiske og båtliv.
Nils Torsvik har skrevet artikkelen "Fiskeressurser for de få – eller for de mange?" i Havet. Mat, makt og meninger.

Ola Bremnes

Ola Bremnes (f. 1955) er en av våre mest folkekjære musikere. Født i Svolvær, men bor i dag i Kvæfjord. Her skriver han fra en gammel skolestue på sin bestefars hjemgård, og gir ut plater fra eget plateselskap. Ola har gjennom en årrekke tonesatt tekster av Petter Dass. Han samarbeider også med sine søsken Lars og Kari. Ola skriver tekster og melodier, men til sin siste plate «I det blå» har han også tegnet alle illustrasjoner. Ola Bremnes har skrevet artikkelen "Svømmer fisken ut av ord og musikk?" i Havet. Mat, makt og meninger. Du finner mer om Ola på hans hjemmeside: www.olabremnes.no

Petter Holm

Petter Holm (f. 1957) kommer fra Tromsø der han også bor. Han er professor i fiskeri og ressursforvaltning ved Norges fiskerihøgskole, UiT - Norges Arktiske Universitet. Han er utdannet fiskerikandidat, og startet sin karriere i fiskeri­næringa som messegutt på en loddesnurper i 1978. Sammen med Edgar Henriksen skrev Holm i 2014 en av underlagsrapportene for Tveteråsutvalget. Petter Holm har skrevet artikkelen "Hvem skal eie fisken i framtida?" i Havet. Mat, makt og meninger sammen Edgar Henriksen. 

Pål Christensen

Pål Christensen (f. 1952) er trønder. Reiste til Tromsø i 1972 for studier og seinere arbeid ved universitetet. Han er professor i fiskerihistorie og har også i en femårsperiode vært direktør for Museum Nord, en samling museer i Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Bor nå i Larvik, der han jobber som frilansskribent. Har en 14 fots Rana plast, er glad i å fiske både i havet og i ferskvann, og ikke minst i å tilberede sjømat i alle slags varianter. Favorittrett boknafisk. Pål Christensen har skrevet artikkelen "Fesk, fesk og atter fesk." i Havet. Mat, makt og meninger. Han har også være forlagets faglige og språklige korrekturleser i utgivelsen Havet. Mat, makt og meninger.

Ragnar Tveterås

Ragnar Tveterås (f.1966) er født og bor i Stavanger, professor på Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger hvor han leder Senter for innovasjonsforskning. Har doktorgrad (Dr. Oecon) i samfunnsøkonomi fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Ledet i 2013–2014 Sjømatindustriutvalget som ble oppnevnt av regjeringen Stoltenberg for å utrede fremtidig politikk for økt verdiskaping i hele sjømatnæringen. Har ledet en rekke forskningsprosjekter, og har forfattet et betydelig antall vitenskapelige publikasjoner om sjømatnæringen og petroleumsnæringen. Vokste opp ved Gandsfjorden, Er en hyppig kjøper av Salma laks, som helst spises som sashimi, etter at ungene har lagt seg. Ragnar Tveterås har skrevet artikkelen "Omstilling for økt velferd." i Havet. Mat, makt og meninger. 

Veronica Melå

Veronica Melå (f. 1973)

Veronica kommer fra den vakre kommunen Kvæfjord, men bor i Harstad. Etter 13 år i Oslo hvor hun jobbet som fotojournalist og journalist for Dagens Næringsliv, VG, Aftenposten, Dagbladet Magasinet m. fl. flyttet hun nordover igjen. Fra Harstad reiste  hun på oppdrag for TV-aksjonen, Utenriksdepartementet, ulike forlag, Kronprinsfamilien/ Slottet, m.fl. Etter at hun fikk barn ble aksjonsradiusen mindre, av egen vilje, og to år som radioreporter i NRK Troms fulgte. I 2014 bestemte Veronica seg for å følge drømmen om å drive et eget forlag. Lanseringsprosjektet Havet. Mat, makt og meninger ble påbegynt i august 2014 og har vært fulltidsjobb siden da. I denne boken er Veronica både forlegger, initiativtaker, redaksjon, redaktør, fotograf, skribent og designer. 
Veronica Melå har i også skrevet intervjuene "En forbainna feskar" med Jens Stensen, Kystfiskarlaget, "Nord-Norge må løfte fram egne råvarer" med Trude Borch fra Akvaplan-Niva, Knut Hansvold fra NordNorsk Reiseliv og Jørn Eirik Johnsen fra NHO Reiseliv, "Vi er i samme båt" med Knut-Harald Nygård fra Statoil og Reidar Nilsen, tidl. leder av Norges Fiskarlag, "Småbåtfiskeren som strukturerer" med fisker Roger Hansen og eget forord "En eventyrlig reise" til Havet. Mat, makt og meninger.

Veronica presenterer noe av sitt tidligere arbeid på www.veronicamela.no