Kriss Rokkan Iversen

Kriss Rokkan Iversen (f.1977) fra Svolvær, hvor hun også bor i dag. Framtidsrettet kystentusiast med doktorgrad i marine økosystemer, gründerglød og dype røtter i Lofoten. Formidler av verdien kystfolkets erfaringsbaserte kunnskap og innovasjonsevne utgjør for fiskeri- og kystnasjonen Norge. Etablerte i 2010 den marine kunnskapsbedriften SALT i Svolvær sammen med Kjersti Eline Tønnessen Busch og Akvaplan-niva. Kriss Rokkan Iversen har skrevet artikkelen "Kystens skårungetid." i Havet. Mat, makt og meninger (juni, 2015). Kriss har også levert tekstene "Vi som blør sakte", "Gate 19", "Økoprenørskap er den nye innovasjonstrenden", "Tid for grå svaner og blanke ark", "Postnumre og innovasjonskraft", "Sjøsøppel, skrei og statsbudsjett" og "Lønn som fortjent" til boken Kvinnfolk (oktober, 2016)