Veronica Melå

Veronica Melå (f. 1973)

Veronica kommer fra den vakre kommunen Kvæfjord, men bor i Harstad. Etter 13 år i Oslo hvor hun jobbet som fotojournalist og journalist for Dagens Næringsliv, VG, Aftenposten, Dagbladet Magasinet m. fl. flyttet hun nordover igjen. Fra Harstad reiste  hun på oppdrag for TV-aksjonen, Utenriksdepartementet, ulike forlag, Kronprinsfamilien/ Slottet, m.fl. Etter at hun fikk barn ble aksjonsradiusen mindre, av egen vilje, og to år som radioreporter i NRK Troms fulgte. I 2014 bestemte Veronica seg for å følge drømmen om å drive et eget forlag. Lanseringsprosjektet Havet. Mat, makt og meninger ble påbegynt i august 2014 og har vært fulltidsjobb siden da. I denne boken er Veronica både forlegger, initiativtaker, redaksjon, redaktør, fotograf, skribent og designer. 
Veronica Melå har i også skrevet intervjuene "En forbainna feskar" med Jens Stensen, Kystfiskarlaget, "Nord-Norge må løfte fram egne råvarer" med Trude Borch fra Akvaplan-Niva, Knut Hansvold fra NordNorsk Reiseliv og Jørn Eirik Johnsen fra NHO Reiseliv, "Vi er i samme båt" med Knut-Harald Nygård fra Statoil og Reidar Nilsen, tidl. leder av Norges Fiskarlag, "Småbåtfiskeren som strukturerer" med fisker Roger Hansen og eget forord "En eventyrlig reise" til Havet. Mat, makt og meninger. Veronica har også levert en rekke fotografier til samme bok.

Veronica presenterer noe av sitt tidligere arbeid på www.veronicamela.no