Tommy Simonsen

Tommy Simonsen (f. 1970) har jobbet med reiser og dokumentar/landskapsfotografering profesjonelt siden 1998, og portrettfoto siden 1992. Han holder til midt i Nord-Norge, i byen Harstad. Et aktivt friluftsmenneske siden barndommen, med systemkamera med på tur siden 1990. I ti år jobbet Tommy som fotograf for Nord-Norges største forlag, To-Foto. En jobb som ga ham lokal kjennskap til de nordlige områdene i Norge, men også Grønland, Island  og Antarktis. Dette ble til bøker om Lofoten, Nordkapp, Hurtigruten, Harstad m.m. I 1999 ble han sendt til et nytt sted å ta bilder for første gang, et oppdrag som viste seg å være et reelt vendepunkt i karrieren: Han var helt forelsket! Forelsket i den vakre og dramatiske naturen på siste utpost i nord, Svalbard. Dette var starten på mange reiser til Svalbard. I 2006 jobbet han som hundefører og guide for Svalbard Villmarkssenter. Kameraet var selvfølgelig med han hele tiden. I 2008 startet han i ny jobb som fotolærer på Soltun Folkehøgskole på en nyoppstartet linje som han utviklet, med spesialisering på reise- og ekspedisjonsfotografering. Med Backpack Foto gjorde han Nord-Norge og Svalbard til klasserom, med praktiske feltkurs fra august til februar. I tillegg fikk elevebe en 5-6 ukers lang reise hvert skoleår, til Mellom-Amerika, Etiopia, Tanzania, Patagonia, Antarktis, Kenya, Uganda, Laos, Vietnam, Madagaskar, Indonesia og Singapore. All denne erfaringen har gitt ham en av tre plasser i fagprøvenemda for fotografifaget i Troms fylke. Fra sommeren 2015 starter han igjen opp for fullt som fotograf for Kvitebjørn Foto, og fotoworkshop guide for Lofoten Tours. 
Tommy Simonsen har levert en rekke fantastiske bilder til Havet. Mat, makt og meninger.