Kjetil Ansgar Jakobsen

Kjetil Jakobsen er professor i moderne historie ved Nord universitet i Bodø. Han har tidligere blant annet vært Henrik Steffens-professor ved Humboldt-universitetet i Berlin, førstelektor i idéhistorie ved universitetet i Oslo, postdoktor i medie- og informasjonsvitenskap ved universitet i Bergen og har arbeidet som forsker og universitetslærer i Frankrike og på Cuba. Han er spalitisk i avisa Morgenbladet og har skrevet en rekke bøker. Siste utgivelse: «Etter Charlie Hebdo. Ytringsfrihetens krise i historisk lys». 

Den 30/3/2017 holder Jakobsen "Innspill" i forbindelse med bok- og fomidlingsprosjektet Omstilling. Menneskets rolle i natur, industri og teknologi i Galleri Nord-Norge. Han snakker om "Digital revolusjon og demokratikrise": 
Verden gjennomlever i dag en demokratikrise. Hva skyldes den og hva betyr den for folk som bor mellom Trump og Putin og ved porten til Arktis?