Kristina R. Johnsen

Kristina R. Johnsen (f. 1984) fra Steinesjøen i Bø i Vesterålen. Kristina er i dag redaktør og journalist i magasinet Yderst, som gis ut fra Bø, startet av henne selv og samboer Ingmar Wåhlberg. 

Kristina studerte kunst og prosjektarbeid i Oslo, Bergen og Barcelona før hun flyttet tilbake til Vesterålen i 2006, hvor hun jobbet som journalist i Bladet Vesterålen frem til 2012. Mens magasinet Yderst var under planlegging jobbet hun i kulturavdelinga i Bø kommune, frem til første nr. av Yderst kom ut i desember 2013. I starten hadde Yderst Bø som nedslagsfelt, mens de nylig har lagt om, slik at Yderst nå kommer ut en gang i måneden og dekker hele Vesterålen. De har abonnenter over hele landet, og én abonnenet i Sydney (!). De har også gitt  ut boka "Godt Haill" og medvirket til hjemflytterprosjektet "Fan, æ gjør det". Kristina spiller også trommer i bandet Din Freundin. 

Den 30/3/ 2017 skal Kristina snakke om utfordringene -og mulighetene- som oppstår når man vil skape noe fremoverlent og moderne i ei bygd der majoriteten av befolkninga kjører rullator. Kristina påstår at det i er en ung geriljabevegelse på vei hjem til Vesterålen og at mange av de nye arbeidsplassene i bygda er digitale. 
Galleri Nord-Norge, 30/3, klokka 19:21:00. "Innspillet" legges ut på Youtube.