J

Kristina R. Johnsen

Kristina R. Johnsen (f. 1984) fra Steinesjøen i Bø i Vesterålen. Kristina er i dag redaktør og journalist i magasinet Yderst, som gis ut fra Bø, startet av henne selv og samboer Ingmar Wåhlberg. 

Kristina studerte kunst og prosjektarbeid i Oslo, Bergen og Barcelona før hun flyttet tilbake til Vesterålen i 2006, hvor hun jobbet som journalist i Bladet Vesterålen frem til 2012. Mens magasinet Yderst var under planlegging jobbet hun i kulturavdelinga i Bø kommune, frem til første nr. av Yderst kom ut i desember 2013. I starten hadde Yderst Bø som nedslagsfelt, mens de nylig har lagt om, slik at Yderst nå kommer ut en gang i måneden og dekker hele Vesterålen. De har abonnenter over hele landet, og én abonnenet i Sydney (!). De har også gitt  ut boka "Godt Haill" og medvirket til hjemflytterprosjektet "Fan, æ gjør det". Kristina spiller også trommer i bandet Din Freundin. 

Den 30/3/ 2017 skal Kristina snakke om utfordringene -og mulighetene- som oppstår når man vil skape noe fremoverlent og moderne i ei bygd der majoriteten av befolkninga kjører rullator. Kristina påstår at det i er en ung geriljabevegelse på vei hjem til Vesterålen og at mange av de nye arbeidsplassene i bygda er digitale. 
Galleri Nord-Norge, 30/3, klokka 19:21:00. "Innspillet" legges ut på Youtube. 

Kjetil Ansgar Jakobsen

Kjetil Jakobsen er professor i moderne historie ved Nord universitet i Bodø. Han har tidligere blant annet vært Henrik Steffens-professor ved Humboldt-universitetet i Berlin, førstelektor i idéhistorie ved universitetet i Oslo, postdoktor i medie- og informasjonsvitenskap ved universitet i Bergen og har arbeidet som forsker og universitetslærer i Frankrike og på Cuba. Han er spalitisk i avisa Morgenbladet og har skrevet en rekke bøker. Siste utgivelse: «Etter Charlie Hebdo. Ytringsfrihetens krise i historisk lys». 

Den 30/3/2017 holder Jakobsen "Innspill" i forbindelse med bok- og fomidlingsprosjektet Omstilling. Menneskets rolle i natur, industri og teknologi i Galleri Nord-Norge. Han snakker om "Digital revolusjon og demokratikrise": 
Verden gjennomlever i dag en demokratikrise. Hva skyldes den og hva betyr den for folk som bor mellom Trump og Putin og ved porten til Arktis? 

Tone Jørgensen

Tone H. Jørgensen (f. 1970) har en bachelor i dramaturgi og teaterkommunikasjon fra HVB og salg og markedsføring fra Næringsakademiet.
Hun er spesielt interessert i hvordan teknologi- og kunnskapssamfunnets store tilgang på faktakunnskaper vil dra nytte av arbeidsmåter og samværsformer som kan gi opplevelser, innsikt, forståelse og mening, og har derfor jobbet i mange år med reell involvering av barn og unge i ulike prosesser, organisasjonsutvikling og hvordan bygge gode team.
Tone jobber til daglig i Vestfold fylkeskommune som rådgiver i kulturseksjonen.

Den 16/3/ 2017 holdt Tone foredraget "Medvirkning, til hverdag og fest!" under Ordspill/ Innspill i Galleri Nord-Norge, i forbindelse med prosjektet Omstilling. 

Camilla Johansen

camilla johansen.jpg

Camilla Johansen (f. 1978) kommer fra Storsteinnes i Troms, men bor i dag i Harstad. Camilla har vært en bakerinne hele livet, men er også utdannet som blomsterdekoratør. Da hun ble kjent for sine snurrer, stablebrød og sitater som "drit i marengsen" gjennom programmet Hele Norge Baker, tok livet en ny retning. Nå ble bakst og hennes livsbrød. Hun startet bloggen Bakerinnens betroelser i 2013 og et år etter kom hennes bakeri Bakerinnen i Harstad. Her serveres kun hjemmelaget mat. Djævelsk godt er hennes første bok. (2015). 

Jørn Eirik Johnsen

Jørn Eirik Johnsen (f.1967), kommer fra Tromsdalen, bor i Tromsø. Jobber i NHO Reiseliv som prosjektleder i Arktisk Meny. Er utdannet kokk, og jobbet i perioden 1985–2000 som kokk og restaurantsjef hos bl.a. Emmas drømme­kjøkken og Brancos i Tromsø. Har vært matfaglig konsulent hos Stabburet og jobbet i en periode som kursholder og veileder for ulike aktører i matbransjen. 
Jørn Eirik Johnsen er intervjuet sammen med Trude Borch og Knu Hansvold av Veronica Melå, i artikkelen "Nord-Norge må løfte fram egne råvarer" i Havet. Mat, makt og meninger.

Lasse Berg Jensen

Lasse Berg Jensen (f. 1987) kommer fra Lødingen, bor i Harstad. Gikk Hotell- og næringsmiddelfag på Melbu videregående skole i 2004–2006. Hadde lærlingetiden hos Bølgen & Moi i Kristiansand fra 2006 til 2007. Jobbet som kokk hos Bølgen & Moi frem til 2010, og var kokk på Haga restaurant i Oslo i 2010. Siden 2011 har Lasse vært kjøkkensjef på De 4 Roser i Harstad. Lasse har hatt en del utenlandske studieopphold, blant annet hos
La Ribaudière i Frankrike. 
Lasse Berg Jensen har levert 12 oppskrifter på sjømat til Havet. Mat, makt og meninger.

Tom Rune Angell-Storö Juliussen

Tom Rune Angell-Storö Juliussen (f. 1977) Bodø/ Lødingen. Han har arbeidet innen fotografi siden slutten av 1990-tallet. Tom Rune ble veiledet av Tom Sandberg fra 2001 og var personlig assistent for Sandberg, hvor han jobbet med utvikling av bøker, utstillinger & mørkeromsarbeid. Debuterte med separatutstilling på Galleri Krysset, Sørvågen 2009. I 2008 møtte han Svein Spjelkavik og begynte et langvarig samarbeid med utgangspunkt i Teaterklubb`81 på Dverberg & Rock Mot Rus på Andenes. Tom Rune leverer jevnlig bilder til de nordiske avisene Dagens Industri & Helsingin Sanomat. 
Tom Rune har levert en rekke fotografier til boken Omstilling. Menneskets rolle i natur, industri og teknologi.