Kunst og smerte

2018-02-03 14.10.14.jpg

I februar produserte Utenfor Allfarvei Forlag et kunstprosjekt for nymusikkfestivalen ILIOS. Vi lot tatovør Tommy Loke Eilertsen fra Red Monkey Corp legge frivillige under nåla, samtidig som Ketil Eilertsen fra Aktiv Media streamet det hele live til galleriet. 

Kunstverkene, tegneseriene, var av Øyvind Lauvdahl - som med en en serie enkeltbilder har nådd et stort publikum internasjonalt det siste året. Vi kan også avsløre at forlaget samarbeider med Øyvind om bokutgivelse og et større utstillingsprosjekt. Øyvind bor i Misvær i Nordland og har en lang karriere bak seg med ulike tegnserieformater. 

2018-02-03 10.55.11.jpg

Tematisk beveger Øyvind Lauvdahl seg rundt følelsesregisteret «uro» og «fremmedgjøring». Det er mørkt og forstyrrende. Og det treffer. Sjekk hans Instagramkonto @lauvdahl ! Vi elsker arbeidet hans, og mener det fortjener et enda større publikum. Og det ønsker vi å bidra til! 

2018-01-28 19.50.14-1.png

Fire frivillige ble tatovert gjennom en hel festivaldag, og skuelystne ble både grepet og forskrekket. I utstillingen kunne publikum også se Rampestrek/ Petter lage en street art fortolkning av Øyvind Lauvdahls tegneserieunivers. 

2018-02-05 15.29.44.jpg

Dere kan lese mer om aktørene i prosjektet ved å følge lenkene over. For vår del var dette et utrolig spennende samarbeid med mange gode bidragsytere. Formidling står sentralt hos Utenfor Allfarvei Forlag, og bøker er ingen hindring for å tenke utenfor boksen. 

Dere vil få høre mer om dette prosjektet, ettersom det utvikler seg... ! :)

2018-02-03 17.54.48.jpg

Prosjektet skapte begeistring og undring, og både Harstad Tidende og NRK Troms ga spalteplass til omtale. Til slutt vil vi takke og kreditere ILIOS ved festivalsjef Anders Eriksson for å tørre å slippe oss til - og utvide formatet for hva en nymusikkfestival er. Vi er gjerne med igjen, og har allerede noen planer for neste år. 

2018-02-02 15.59.47.jpg

PS. Forlagssjefen meldte seg selvfølgelig selv som frivillig. Og fikk to tatoveringer som hun ikke angrer på.