S

Anders Sletten

Anders Sletten (f. 1989) kommer fra Dyrøy. Tok almenfag på Sjøvegan, og kom deretter til Harstad begynte i lære hos Hoelstuen i 2009. Her tok han en tverrfaglig eksamen i programfagene til kokkeutdanninga, som privatist. Anders tok fagbrev som kokk i 2012, og har siden da jobbet som kjøkkensjef hos Hoelstuen i Harstad. I 2014 fikk Anders 3. plass i konkurransen «Arktisk Kokk». Anders Sletten har levert 9 oppskrifter på sjømat til Havet. Mat makt og meninger. 

Tommy Simonsen

Tommy Simonsen (f. 1970) har jobbet med reiser og dokumentar/landskapsfotografering profesjonelt siden 1998, og portrettfoto siden 1992. Han holder til midt i Nord-Norge, i byen Harstad. Et aktivt friluftsmenneske siden barndommen, med systemkamera med på tur siden 1990. I ti år jobbet Tommy som fotograf for Nord-Norges største forlag, To-Foto. En jobb som ga ham lokal kjennskap til de nordlige områdene i Norge, men også Grønland, Island  og Antarktis. Dette ble til bøker om Lofoten, Nordkapp, Hurtigruten, Harstad m.m. I 1999 ble han sendt til et nytt sted å ta bilder for første gang, et oppdrag som viste seg å være et reelt vendepunkt i karrieren: Dette var starten på mange reiser til Svalbard. I 2006 jobbet han som hundefører og guide for Svalbard Villmarkssenter.  I 2008 startet han i ny jobb som fotolærer på Soltun Folkehøgskole på en nyoppstartet linje som han utviklet, med spesialisering på reise- og ekspedisjonsfotografering. Med Backpack Foto gjorde han Nord-Norge og Svalbard til klasserom, med praktiske feltkurs fra august til februar. I tillegg fikk elevene en 5-6 ukers lang reise hvert skoleår, til Mellom-Amerika, Etiopia, Tanzania, Patagonia, Antarktis, Kenya, Uganda, Laos, Vietnam, Madagaskar, Indonesia og Singapore. All denne erfaringen har gitt ham en av tre plasser i fagprøvenemda for fotografifaget i Troms fylke. 
Tommy har levert en rekke fantastiske bilder til Havet. Mat, makt og meninger.

Sigbjørn Skåden

Sigbjørn Skåden (f. 1976) Skånland/ Tromsø. Skåden skriver både på samisk og norsk og debuterte i 2004 med langdiktet Skuovvadeddjiid gonagas. For denne boka ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Siden debuten har han skrevet ytterligere ei diktsamling, ei barnebok og to romaner, i tillegg til flere tverrkunstneriske performative prosjekter. Hans seneste bok, romanen Våke over dem som sover, ble nominert til P2-lytternes romanpris og mottok Havmannprisen for 2014. Nominsert til Heddaprisen i 2016 for tekstarbeid til Vidas Extremas av Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš og Hætta Production.
Sigbjørn har skrevet teksten "MenneskEvolusjon" i boken "Omstilling. Menneskets rolle i natur, industri og teknologi"

Carsten Smith

Carsten Smith, (f.1932), professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo 1964–1991, høyesterettsjustitiarius 1991–2002, leder av Samerettsutvalget 1980–1985, leder av nordisk ekspertgruppe til utarbeidelse av Nordisk samekonvensjon 2002–2005, leder av kystfiskeutvalget 2006–2008. Smith har gjennom et livslangt virke mottatt en rekke utmerkelser, i 1985 ble han tildelt Fritt Ords honnør, i 1988 ble han hedret med Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning. Han mottok i 2003 storkorset av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Han er også æresdoktor ved universiteter i Sverige, USA og Kina. I de tusen hjem i Norge vil man huske han fra 1960-tallet, som dommer for tv-programmet Kvitt eller Dobbelt. 
Carsten Smith har skrevet artikkelen "Et juridisk perspektiv på fiskeressursene våre." i Havet. Mat, makt og meninger.