Tommy Simonsen

Tommy Simonsen (f. 1970) har jobbet med reiser og dokumentar/landskapsfotografering profesjonelt siden 1998, og portrettfoto siden 1992. Han holder til midt i Nord-Norge, i byen Harstad. Et aktivt friluftsmenneske siden barndommen, med systemkamera med på tur siden 1990. I ti år jobbet Tommy som fotograf for Nord-Norges største forlag, To-Foto. En jobb som ga ham lokal kjennskap til de nordlige områdene i Norge, men også Grønland, Island  og Antarktis. Dette ble til bøker om Lofoten, Nordkapp, Hurtigruten, Harstad m.m. I 1999 ble han sendt til et nytt sted å ta bilder for første gang, et oppdrag som viste seg å være et reelt vendepunkt i karrieren: Dette var starten på mange reiser til Svalbard. I 2006 jobbet han som hundefører og guide for Svalbard Villmarkssenter.  I 2008 startet han i ny jobb som fotolærer på Soltun Folkehøgskole på en nyoppstartet linje som han utviklet, med spesialisering på reise- og ekspedisjonsfotografering. Med Backpack Foto gjorde han Nord-Norge og Svalbard til klasserom, med praktiske feltkurs fra august til februar. I tillegg fikk elevene en 5-6 ukers lang reise hvert skoleår, til Mellom-Amerika, Etiopia, Tanzania, Patagonia, Antarktis, Kenya, Uganda, Laos, Vietnam, Madagaskar, Indonesia og Singapore. All denne erfaringen har gitt ham en av tre plasser i fagprøvenemda for fotografifaget i Troms fylke. 
Tommy har levert en rekke fantastiske bilder til Havet. Mat, makt og meninger.