Baard Herman Borge

Baard Herman Borge (f. 1963) er født og oppvokst i Bergen, og har en doktorgrad i statsvitenskap fra UiB. Han var forskningsassistent ved UiB 1993-1995. Borge har siden 1995 vært vitenskapelig ansatt ved Høgskolen (nå UiT) i Harstad, fra 2008 som førsteamanuensis. Hans faglige interesser spenner over et vidt felt, og omfatter nyere norsk historie (1940-1960), statsvitenskapelige emner og samfunnsvitenskapelig forskningsmetode. Borge har gjennom mer enn 20 år holdt en lang rekke populærvitenskapelige foredrag om aktuelle emner.

Baard holdt foredrag 9/3/2017 i forbindelse med utstillings- og bokprosjektet Omstilling, i Galleri Nord-Norge. UAF setter fokus på dialog og perspektiver på framtida gjennom bok, utstilling, film, innspill og ordspill. Foredraget hans kan ses på vår Youtube-kanal, trykk på denne lenken.

Hans foredrag: 
POTUS # 45. Da Donald Trump 8. november 2016 ble valgt til Barack Obamas etterfølger varslet det radikal forandring, både i og utenfor USA. Halvannen måned etter den offisielle utnevnelsen tyder alt på at denne overgangen vil kreve en hittil ukjent grad av omstilling, ikke minst blant USAs allierte – deriblant Norge.