Lager bok om ARCTIC RACE-tilskuere

Pressemelding:
  
Lager jubileumsbok om Arctic Race-tilskuerne

(Onsdag 10. mai 2017) I forbindelse med femårsjubileet til Arctic Race of Norway skal det publiseres en bildebok om det unike tilskuerengasjementet rundt rittet.

Sykkelrittet Arctic Race of Norway har gjennom fire år vært en stor folkefest, og den nye boken skal hylle det enorme engasjementet folket har skapt rundt etappene siden oppstarten i 2013. Boken om Arctic Race of Norway skal lanseres under den femte utgaven av sykkelrittet, som går av stabelen 10.-13. august.
  
Boken gis ut av Utenfor Allfarvei Forlag i Harstad. Forlagssjef Veronica Melå forteller at boken vil inneholde bilder av alt som har skjedd rundt syklistene og arrangementet siden starten. 
  
– Vi ønsker å samle bilder av det beste som er skapt av publikum langs alle etappene gjennom disse fire årene. Det gjelder alt fra elleville kostymer, landskapskunst og morsomme påfunn som publikum står bak. Det er mye humor og humør både under og i kjølvannet av sykkelrittet som er verdt å dokumentere, sier forlagssjefen i Utenfor Allfarvei Forlag.

 
Ønsker fotobidrag til boka

Veronica Melå har mange gode illustrasjoner på plass, men nå oppfordres også publikum fra alle tidligere år til å sende inn sine bidrag til boken innen 10. juni.
  
 – Vi håper så mange som mulig, både i inn- og utland, har lyst til å dele sine beste fotominner med oss i denne jubileumsboken. Overskuddet fra boksalget skal gå til et veldedig formål, sier forlagssjefen.
  
Publikum fortjener hyllest
Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, ser frem til å se bilder fra samtlige etapper samlet i en egen bok. 
  
 – Boken er en feiring av folket i nord, som ofte går mot strømmen og gjør ting på sin måte. Vi er glade for at Utenfor Allfarvei Forlag har tatt initiativ til dette samarbeidet, og vi mener boken blir en viktig dokumentasjon for ettertiden, sier Dybdal.
  
 Ambassadør for sykkelrittet og tidligere sammenlagtvinner i Arctic Race of Norway, Thor Hushovd, mener det er fortjent at publikum nå får en hyllest i bokform.
  
 – Det som er unikt med Arctic Race, er publikums entusiasme. Man kan på mange måter sammenligne det med Tour de France, men gjengen i nord er mer kreative, og denne positive galskapen blir lagt merke til. Derfor elsker syklistene å komme hit, sier Thor Hushovd.

Fotobidrag til boka sendes inn på følgende nettside: https://arcticraceofnorway.wufoo.eu/forms/folkets-kunst/ 

Bildetekst: 
Veronica Melå, forslagssjef i Utenfor Allfarvei Forlag, og Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway samarbeider om en bokutgivelse til årets utgave av sykkelrittet. Boken skal løfte frem det folket har skapt rundt etappene gjennom fire år. Nå ønsker forlaget bilder fra publikum som har vært til stede langs etappene siden 2013. 
Foto: Patty Thorbergsen

  
Bildetekst:
Den nye boken om Arctic Race skal speile det folkelige engasjementet under sykkelrittet. Forlaget ønsker bilder av det folket har skapt av kunst og utsmykninger, utkledninger og heiagjenger, og ber publikum sende inn sine bidrag innen 10. juni. 
Foto: Arctic Race


INFO: Bildefilene kan benyttes fritt. Mer informasjon om Arctic Race of Norway 2017 finner du på www.letour.fr/arn

Fakta om Arctic Race of Norway

 Arctic Race of Norway arrangeres i 2017 for femte året på rad, og har vokst til å bli Norges største sykkelritt og Nord-Norges desidert største idrettsbegivenhet. Sykkelrittet arrangeres i én eller flere av Norges tre nordligste fylker og er klasset av UCI som et 2.HC-løp, noe som betyr deltakelse fra flere av verdens største sykkellag og mest profilerte ryttere. I 2016 fulgte over 180 000 tilskuere løpene under det fire etapper lange sykkelrittet (33 000 tilreisende), og TV-bilder fra rittet ble overført direkte på TV2 og videre til over 180 land. Rittet sykles i år mellom 10. og 13. august med etapper i Troms og Nordland fylke.