Arctic Peace of Mind- ny bok fra Utenfor Allfarvei i juni

Vi er utrolig stolte over å kunne presentere "Arctic Peace of Mind" juni!

For alle fargeleggingsentusiaster er konseptet med fargeleggingsbøker for voksne velkjent. Det finnes mange bøker på markedet, til stor glede og avkobling for tusenvis av mennesker.
Men vi har registrert at de aller fleste bøkene på det norske markedet har motiver som kommer fra fjerne verdensstrøk, og er laget av forlag i andre land. Det kan umulig skyldes at vi ikke har flinke folk her i Norge, tenkte vi. 

Derfor satte vi oss fore å finne en nordnorsk kunstner som ville lage en arktisk fargeleggingsbok i samarbeid med Utenfor Allfarvei Forlag. Og vi fant. Vi fant David van der Poel fra Tromsø. En ung mann som drømmer om å leve av kunst. Og David van der Poels strek er helt magisk, rett og slett. Derfor er vi så utrolig glade for at vi i forlaget med denne boken også kan gi et talent et visningsrom, som gjør at drømmen kan bli mulig. Han fortjener å bli sett. Gled dere!

David tegner nå. Han skal tegne helt frem til i mai, da går vi til trykk med denne første utgaven av en arktisk fargeleggingsbok for voksne. Denne boken lager vi på engelsk, slik at turister og besøkende denne sommeren kan få meg seg et helt unikt minne fra nord. 

Arctic Peace of Mind vil ha tegninger av rein, gaupe, ulv, torsk, nordlys, fjell, molter, tyttebær... og mye, mye mer. Det vil ikke være en eneste tiger eller papegøye eller orkidé i Arctic Peace of Mind, men bare dyrearter og planter og scener fra et nordlig landskap. Vi vil også ha korte tekster som beskriver hva man kan se på tegningene. Dette tror vi kommer til å bli en bok som man både kan gi i gave, eller fargelegge selv. 

Ulv er et av dyrene du vil finne i "Arctic Peace of Mind" som kommer i juni. 

Ulv er et av dyrene du vil finne i "Arctic Peace of Mind" som kommer i juni. 

Alle tegningene til David er tegnet for hånd. Det er ingen snarveier med datamaskiner eller fancy utstyr. Det er Davids fantasi og kreativitet og en meget stødig hånd som skaper magien i denne boken. Det er så utrolig flott laget at tegningene kan henge på en vegg, uten en eneste farge. Det er kunst av høy kvalitet. Derfor lanserer vi boken hos Galleri Nord i Tromsø, ca 15. juni. (Vi kommer tilbake med dato) med en utstilling av Davids arbeider. 

David fortsetter å tegne utover sommeren. På sensommeren kommer vi med en norskspråklig tegnebok, med tykkere perm. Den engelske utgaven har myk perm og færre sider, slik at turistene lett kan få boken med seg hjem. Men selv om tekstene står på engelsk i den første utgaven, så er jo kunst og farger universelt. Så om du ikke klarer å vente på den norske utgaven til høsten, så er det ikke noe problem.

Den første nordnorske fargeleggingsboken i verden er på vei! 

    Ishavskatedralen i Tromsø sammen med flere av våre arter i havet... David van der Poels magiske strek er en fryd å se på. Og det vil bli en glede å fargelegge!

 

Ishavskatedralen i Tromsø sammen med flere av våre arter i havet... David van der Poels magiske strek er en fryd å se på. Og det vil bli en glede å fargelegge!