"Ytterpunktene" får støtte fra Fritt Ord

Therese Bjørnsen Kirkesæther kommer fra Kvæfjord/ Lofoten men bor med mann og tre barn i Trøndelag, hvor hun jobber som fotograf. Her ble hun kjent med Mira Huseth. Sammen lagde de en serie med bilder av Mira som viser oppturer og nedturer i et liv med bipolare lidelser. Serien ble premiert med 2. plass i Norges Fotografforbund, landskonkurransen 2016.

Therese har diagnose bipolar 2. Men i mange år hadde hun hverken diagnose, hjelp eller behandling. I bokprosjektet "Ytterpunktene" vil Therese sammen med Utenfor Allfarvei Forlag møte og intervjue flere mennesker, slik at hun sammen med dem kan vise ulike sider av hvordan livet er, både før og etter diagnostisering og behandling. 

Med støtte fra Fritt Ord kan forlaget nå yte praktisk hjelp til Therese når hun i året fremover skal reise rundt i Norge for å møte andre modige mennesker. Vi synes dette prosjektet er utrolig viktig, og vi er er helt sikre på at Therese kommer til å skape sterke og vakre bilder, som sammen med tekster kommer til å bli et viktig bidrag i å øke forståelsen og kunnskapen om denne psykiske lidelsen. 

Kanskje du som leser dette, kjenner noen som har innspill eller kanskje ønsker å bidra til formidlingen i denne boken selv? I så fall kan dere ta kontakt med forlegger Veronica Melå på epost forlaget@utenforallfarvei.no

Vi ønsker å lage en bok som kan være med på å bryte ned tabuer rundt bipolare lidelser, og som kanskje kan hjelpe mennesker med å finne hjelp. 

Vi er veldig glad for støtten fra Fritt Ord, som gjør det mulig å realisere dette prosjektet!