I dag under Festspillene: Anneli Drecker med låter fra plata Rocks and Straws, Veronica Melå med utdrag fra Havet. Mat, makt og meninger og oversetter Roy Frode Løvland om Arvid Hanssen...

I dag under Festspillene: Anneli Drecker med låter  fra plata Rocks and Straws, Veronica Melå med utdrag fra Havet. Mat, makt og meninger og oversetter Roy Frode Løvland om Arvid Hanssen...   Se film fra Harstad Tidende her. 

Det har vært en veldig begivenhetsrik uke for det som sikkert er Norges minste forlag.. Utenfor Allfarvei Forlag har fått dele gode øyeblikk og lansering med mange fine mennesker. I dag var det altså "Fisk i populærkulturen" - et samarbeidsprosjekt mellom Festpillene i Nord-Norge og Utenfor Allfarvei Forlag. Vi opplever å bli møtt med begeistring og gode ord her i Harstad, og nå er det er boklesere i både Drøbak, Nittedal, Bergen og Larvik, for å nevne noen,  som har funnet oss og bestiller bøker. Det er helt utrolig flott. Nordnorsk kystkultur, nordnorske problemstillinger innen fiskeri- og sjømatfeltet er interessante for flere enn oss som bor her! Kanskje vi skal driste oss til å si at disse problemstillingen både er regionale, nasjonale og internasjonale..? Det som skjer i havet vil før eller siden berøre oss alle... Uansett veldig fint at boka reiser både kort og langt, og får fornøyde lesere i både nord og sør!

Og i dag fikk vi høre Anneli Dreckers stemme, en stemme som går rett inn til margen hver gang, når hun fremførte sine nye melodier med Arvid Hanssens tekster på engelsk. Den kloke og begavede Roy-Frode Løvland, bosatt i Sørreisa, grep oss også med sine betraktninger. Veronica Melå leste teksten "Svømmer fisken ut av musikk og litteratur?" fra boken Havet. Mat, makt og meninger, skrevet av Ola Bremnes. "Fisk i populærkulturen" ble utsolgt, til manges skuffelse. 150 mennesker så ut til å ha en like fin time som oss på scenen. De som ikke fikk det med seg kan se et filmutdrag fra Harstad Tidende her.

Nå er det helg, og ukas mange inntrykk skal fordøyes. Takk til dere som har fulgt med oss så langt. 

Mvh. Utenfor Allfarvei Forlag

Boka "Havet. Mat, makt og meninger" kan bestilles her