Karoline Marie Enoksen

Karoline Marie Enoksen (28 år) er utdannet lærer og bakgrunn fra journalistikken. Fullfører dette året (2017) en mastergrad i Drama og teater (med hovedvekt på regi) ved Estetiske fag på Høgskolen i Oslo og Akershus. Var med å starte StorySLAM Oslo i August 2015, som har vokst seg stor siden da. I StorySLAM Oslo er hun produsent og programleder for podkasten, økonomiansvarlig, samt har deltatt som forteller på scenen ved flere anledninger og i det øvrige arbeidet med avvikling og forberedelser av arrangementene.  

Karoline presenterte Storyslam under Ordspill/ Innspill i Galleri Nord-Norge i forbindelse med Utenfor Allfarvei Forlags bok- og formidlingsprosjekt "Omstilling. Menneskets rolle i natur, industri og teknologi". 

Om Storyslam: 

Hva er det som får helt vanlige folk til å gå opp på scenen foran 500 publikummere og fortelle dem om sine mest skamfulle øyeblikk? 
Interessen for personlige fortellinger har fått en ”ny vår”, og publikum strømmer til arrangementer som skilter med denne type selvfremstillende scenekunst. I løpet av det siste året har vi i StorySLAM Oslo hver sjette uke samlet noen av hovedstadens (forhåpentligvis etterhvert også landets) dyktigste fortellere til fortellerkonkurranse på Kulturhuset på Youngstorget. Hensikten er å fortelle den beste, sanne selvopplevde historien. Det som startet som et lite studentprosjekt i kjelleren på Samfunnet Bislet har nå blitt en av hovedstadens største fortellerscener. StorySLAM Oslo består av åtte stykker som alle har bakgrunn fra Drama- og teaterkommunikasjon ved HiOA i Oslo. I November 2016 solgte vi ut Rockefeller og vi har også gjestet på Slottsfjellfestivalen. Det som før gjerne var en mer «nisje»-sjanger, med et godt voksent publikum, har nå blitt et fenomen som veldig mange unge mennesker trekkes til, både som deltakere og publikum. StorySLAM er en live fortellerkonkurranse inspirert av det New York-baserte fortellermiljøet The Moth, hvor de som deltar har åtte minutter hver til å fortelle en sann, selvopplevd historie på en scene. De blir vurdert av en fagjury og to tilfeldig valgte publikumsjuryer. Etter hver fortelling får fortellerne poeng fra én til ni, basert på fremførelse og innhold. De tre fortellerne som får flest poeng går videre til en finale, hvor de må fortelle en ny historie på maks tre minutter. Fortelleren med flest poeng blir kveldens vinner. På podkasten er Audun Lunga og Karoline Marie Enoksen i studio og presenterer og snakker om, og rundt, de to fortellingene (som er tatt opp fra live-arrangementet) som tilhører hver episode.