En rørende dag for katten

En rørende dag for katten
Lørdag lanserte Utenfor Allfarvei Forlag boka «Kvasse katter» av Ingebjørg Lavoll. Anledningen ble brukt til å samle inn penger til Dyrebeskyttelsen i Harstad. Både store og små kattevenner møttes i den lune atmosfæren i gågata i Harstad. 

Ingebjørg Lavoll signerer bøker. Stig Lind fra Ness & Lind sikret seg noen eksemplarer.  Foto: Patty Thorbergsen

Ingebjørg Lavoll signerer bøker. Stig Lind fra Ness & Lind sikret seg noen eksemplarer.
Foto: Patty Thorbergsen

Harstad, 28.9.09.

«Kvasse katter» er en illustrert bok om katter. Ingebjørg Lavolls fantasifulle og fargerike strek kombinert med sitater om katter fra kjente personer gjør denne flotte gaveboken til «must» for de katteglade. 

— Det er en stor dag, og min første bokutgivelse, sa en glad Ingebjørg Lavoll under blomsteroverrekkelsen. Hun hadde kommet til lansering i Harstad fra Vannøya i Karlsøy kommune der hun bor. 

Ingebjørg Lavoll fra Vannøya i Karlsøy kommune, bokdebutant med «Kvasse Katter». Foto: Patty Thorbergsen

Ingebjørg Lavoll fra Vannøya i Karlsøy kommune, bokdebutant med «Kvasse Katter». Foto: Patty Thorbergsen

—      Disse tegningene er inspirert av nabokatten. Noen dager snakker vi, noen dager snur han seg og bare går. Sånn som katter gjør, sa hun lurt. 


Dyrebeskyttelsen i Harstad
Rita Øien fra Dyrebeskyttelsen i Harstad presenterte seg selv og arbeidet hun og de andre frivillige gjør for dyr i Harstad og i Norge. 90 prosent av dyrene som trenger hjelp av Dyrebeskyttelsen er katter. 

—    Folk tar generelt bedre vare på hundene sine, er vår erfaring. Det virker som om mange ikke ser at kattene har like store behov for ID-merking, forsikring, kastrering, stell og mat, sa hun. 

—    Vi trenger flere frivillige og mer ressurser. Og hvis dere som er her kan spre ordet, blir vi veldig glade, sa hun. 

Rita Øien fra Dyrebeskyttelsen i Harstad. Foto: Patty Thorbergsen

Rita Øien fra Dyrebeskyttelsen i Harstad. Foto: Patty Thorbergsen

Kjendiser nordfra 
Fra Sørkjosen i Nordreisa kom det «kattekjendiser» fra foreningen «Forente Poter». Hans Halden og Reidun Dahl, også kjent som Far og Mor til utallige katter, men kanskje spesielt kjente for Pusur, Shansa, Keiser Albert, Altha og mange andre villfarne katter som reddes inn. Hans Halden holdt foredrag om arbeidet som gjøres i Nord-Troms for å hjelpe og redde katter, og når han tok til tårene klarte heller ikke tilhørerne å holde tårene tilbake. Det store engasjementet i «Forente Poter» strekker seg også til Sør-Troms, og Hans snakket varmt om viktigheten av å også hjelpe Dyrebeskyttelsen i Harstad. 

Alvilde møter sine store forbilder, Hans Halden og Reidun Dahl, fra Forente Poter. Foto: Patty Thorbergsen

Alvilde møter sine store forbilder, Hans Halden og Reidun Dahl, fra Forente Poter. Foto: Patty Thorbergsen

—    Det er ingen som forstår hvor mye som hviler på skuldrene til Rita alene. Hun har frivillige, men de er for få mennesker som deler på veldig mange timer og vakter på hjelpesenteret. Vi fra Forente Poter ønsker også å hjelpe Dyrebeskyttelsen her i Harstad, og vi synes det er fantastisk at denne flotte bokutgivelsen også kan bidra til det, sa Hans Halden. 

omslag_mockup_katter2.jpg
God stemning da både store og små besøkte lansering og utstilling lørdag. Foto: Patty Thorbergsen

God stemning da både store og små besøkte lansering og utstilling lørdag. Foto: Patty Thorbergsen

 

Tilsammen ble det gitt 4000 kroner til Dyrebeskyttelsen. Dette var billettinntekter samt prosenter av boksalg hos Utenfor Allfarvei Forlag, og prosenter fra kaffebaren Esencia, vegg-i-vegg med arrangørstedet som eies av Ness & Lind. 

 

Boka kan bestilles her: 
https://www.nettbutikkutenforallfarvei.no/products/kvasse-katter-illustrert

Dyrebeskyttelsen i Harstad finner du her:
http://www.dyrebeskyttelsen-harstad.no

Ness & Lind finner du på denne hjemmesiden:
https://www.nessoglind.no

Forente poter kan følges her:
https://www.facebook.com/ForentePoter

Esencia Kaffebar finner du her:
https://www.facebook.com/esenciakaffebar/