ORDSPILL: ORD & MUSIKK

Utenfor Allfarvei Forlag introduserer ORDSPILL i forbindelse med bokutgivelse og utstillingen "Omstilling" i galleri Nord-Norge, Harstad.

Ord og musikk, rett og slett. 

 

Det musikalske/ litterære programmet for perioden 4. mars – 15. april:

og, det kommer 20 foredragsholdere også, så hold av datoene, disse kveldene blir mat for sjela:

4. mars klokken 14:00, boklansering og utstillingsåpning. 

Hans Petter Vabog sammen med Caroline Kaspara Palonen (se hennes bio her) 

Perkusjonist Hans Petter Vabog! Hans Petter er kjent for mange gjennom Divisjonsmusikken og Kalabalik. Men det er ikke en ting han ikke kan slå på og få det til å høres vilt bra ut! Han spiller sammen med alt fra Oslofilharmonien til Jørn Hoel, der har du spennet hans. Han spilte vilt bra under siste ILIOS-festival, der han var med på Svenske tilstander, en tribute til Kroumata, og "Drums" har aldri vært bedre. 

 

9. mars, klokken 19:00 – 21:00
Adrian Danielsen
sammen med Kristin Bjørn (se hennes bio her) 

Adrian Danielsen (22) studerer rytmisk piano ved Musikkonservatoriet i Tromsø, spiller i Tromsø Storband og White Ascot (som spilte under Festspillene i Nord-Norge i 2016).
Han  frilanser også som pianist og keyboardist for flere band og artister, blant annet Kajander og Agy.

 

 

16. mars, klokken 19:00 – 21:00
Åsmund Wilter Kildal Eriksson, 
sammen med Ingeborg Arvola (se hennes bio her)

Wilter Eriksson har spilt i en rekke band, han startet i Harstad i bandet Snobgod. Deretter ble han dratt med i bandet til vokalist Finn-Ero Bustadmo. Han er medlem av bandet Pristine, spiller i soloprosjektet til Heidi Solheim, er med i det progressive bluegrassbandet Neograss og spiller fast i orkesteret til Gospelcompagniet i Tromsø. Han er i tillegg mye brukt som freelance bassist, dette med bl.a.: Kaja Bremnes, Frida Ånnevik, Anne Nymo Trulsen, Hekla Stålstrenga, Dinosaus, Marthe Valle, Tonje Unstad, Ola Bremnes, Ska Patrol og Stephen Ackles.

 

23. mars, klokken 19:00 – 21:00
Håvard Lund, 
sammen med Rawdna Carita Eira
(se hennes bio her)

norsk musiker (klarinett og saksofon) og komponist. Lund er også kjent som medlem i Farmers Market (1991–1996) og Frode Fjellheims Jazzjoik Ensemble, senere Transjoik (1991–1998), og Trygve Seim Ensemble (1991–2012). I perioden 1996–2002 var han komponist for en rekke teateroppsetninger bl.a. på Torshovteateret, Trøndelag teater, Radioteateret, Det Norske teater. Fra 2003 til 2008 var tilknyttet Forsvarets Musikkorps NordNorge som klarinettist. Han var årets festspillkunstner for Festspillene i Nord-Norge 2006. Videre var han Artist in residence hos musikk i Troms 2007–2008, hvor han siden har vært fast ansatt som landsdelsmusiker.
Håvard har de siste årene jobbet med Fordypningsrommet Fleinvær. 

30. mars, 19:00 – 21:00
SYNKRON ULYD sammen med Sigbjørn Skåden
(se hans bio her)

Elektronika-duoen Synkron Ulyd består av Michel Diniz Carvalho og Ronald Aune. I noen år herjet de, og så ble det småbarnspappa-stille. Nå gjenoppstår duoen, sammen med forfatter Sigbjørn Skåden. 

Synkron Ulyd består av Ronald Aune Jensen og Michel Diniz de Carvalho. Begge med bred musikalsk og kunstnerisk bakgrunn fra mange ulike prosjekter kompliserte komposisjoner som går amok i variasjoner og kunstneriske uttrykk. Det er et kaos av informasjon og full desorientering i lydlandskapet. Fra det helt rolige og atmosfæriske til en fullblods nord-norsk høststorm. Deres blanding av akustiske og elektroniske elementer er helt spesiell. For å underbygge det musikalske bruker de film og bilder. Synkron Ulyd er en audiovisuell opplevelse som tar deg med til fremmede steder og utfordrer din virkelighetsoppfatning.

 

Når Knut Erik og rapperen KLISH står sammen den 6. april blir dette en once-in-a-lifetime opplevelse! 

Når Knut Erik og rapperen KLISH står sammen den 6. april blir dette en once-in-a-lifetime opplevelse! 

6. april, 19:00 – 21:00
Knut Erik Sundquist sammen med KLISH/ Jon-Are Masternes
(se hans bio her) 

Knut Erik Sundquist er en norsk musiker (kontrabass), internasjonalt kjent som en av de fremste,  og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist». Etter noen tid med jazz, studerte han i Wien. Senere har han vært med i ulike klassiske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester (1986–89), Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Ensemble Modern i Frankfurt am Main, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, og Luzern Festival Orchestra.
I mindre grupper kan nevnes Susanne Lundengs «Midnight sun trio». Med musikere som Martha Argerich, Claudio Abbado, Arvid Engegård og Leif Ove Andsnes turnerte han verden over. Han har vært engasjert av «Musikk i Finnmark» på tangoturné´med Live Weider Ellefsen (piano), Anna Rostrup (klarinett) og Per Arne Glorvigen (bandoneon).