Audun Rikardsen

Audun Rikardsen (f. 1968) kommer fra Steigen i Nordland, men bor i Tromsø. Audun er til daglig professor i biologi ved Universitetet i Tromsø. Han kjøpte sitt første digitale speilreflekskamera høsten 2009 og har siden den tid blitt kjent for sine ofte annerledes og kreative naturbilder. Han er særlig fasinert av den arktiske kysten og de to verdenene over og under vann. Han tar helst sine bilder lokalt og er opptatt av å formidle en nærhet til sine motiver, ofte ved hjelp av kreative og annerledes bildevinkler. Han har de siste årene vært Nordens mest premierte naturfotograf, hvor han bl.a. er blitt kåret til Nordisk mester i naturfoto tre ganger, dobbelt Norgesmester i naturfoto og vunnet flere store internasjonale fotokonkurranser, bl.a. 2014 kåret til «Årets internasjonale arktiske fotograf», hovedvinner av «Natures Best» (en av verdens største naturfotokonkurranser) og den mestvinnende fotografen i «Europamesterskapet i naturfoto». Basert på sin unike måte å vise fram Nord-Norge gjennom sitt kamera ble også nominert til «Årets Nordlending» i 2014, og har publisert bilder i flere magasiner og bøker.
Audun har lervert en rekke fantastiske bilder til Havet. Mat, makt og meninger. (2015)

Flere av hans bilder kan ses på www.audunrikardsen.com