En homofil struts med hodet i sanden

Til våren slippes boken "En homofil struts med hodet i sanden" av Sven Henriksen på Utenfor Allfarvei Forlag.

8.8.2017, Harstad.
Foto: Pål Laukli

Sven Henriksen (f. 55) er skuespiller, dramatiker og blogger. Hans blogginnlegg følges og leses av opp til 120.000 lesere. Mange av hans tekster deles hyppig i sosiale medier og trykkes og siteres i en lange rekke norske aviser. Hans samfunnsengasjement i bloggen har også ført til jevnlig deltakelse i diverse debatter.

Boken vil inneholde et utvalg av hans beste tekster, nyskrevet og ikke tidligere publisert materiale, samt et utvalg av egne dikt.
– Jeg har alltid drømt om å skrive den store romanen. Og mens jeg har prøvd å skrive denne, har jeg skrevet mye av raseriet og engasjementet mitt inn i alle disse små tekstene. For å sitere John Lennon: Livet er det som skjer mens du er opptatt med å legge andre planer, sier Sven Henriksen om prosessen med å samle materialet i bokform.

Ekkokammer
Sven har et stort "ekkokammer", på godt og vondt,  med mange aktive følgere som heier på hans engasjement og sterke meninger i offentligheten. Selv mener han at motdebattantene er vel så viktige, slik at man ikke går i fella og tror at man selv eier den eneste riktige verdensoppfatningen.
– Jeg er opptatt av det litterære i bloggformen og at det ikke bare er meningsinnholdet i teksten som er viktig. Det er nødvendig å benytte språket som et verktøy til å gi uttrykk for mye, med få ord. Det å skrive er også en øvelse i dannelse, rett og slett. Jeg ønsker å bidra i samfunnsdebatten med tekster som forhåpentlig holder en viss språklig kvalitet.

Tidligere teaterdirektør som redaktør
Utenfor Allfarvei Forlag har engasjert Nina Wester, tidligere teatersjef på Hålogaland Teater og nå frilanser, som redaktør for prosjektet. Hun skal jobbe sammen med Sven fremover mot trykkestart. Nina er selv en aktiv samfunnsdebattant og skribent.
– Sven Henriksen er en sterk stemme i dagens samfunnsdebatt. Hans innlegg får oss til å stoppe opp og lytte, tenke og omformulere oss. Han viser perspektiver som ellers er vanskelige å få tak i, og han løfter frem grupper i samfunnet som er marginaliserte. Jeg har selv ofte lent meg inntil Svens ord. Hans rettferdighetssans, mot og varme er inspirerende, sier den påtroppende redaktøren, Nina Wester. 

Tidligere teatersjef Hålogaland Teater Nina Wester, nå frilanser skribent og dramatiker, er engasjert som redaktør for Utenfor Allfarvei Forlag til denne utgivelsen.

Tidligere teatersjef Hålogaland Teater Nina Wester, nå frilanser skribent og dramatiker, er engasjert som redaktør for Utenfor Allfarvei Forlag til denne utgivelsen.

Tre gode grunner
–Svens engasjement for rettferdighet i samfunnet, hans tydelige stemme og litterære talent er tre gode grunner til at vi mener at hans materiale bør samles i en bok. Vi gleder oss til å gi ut denne boken til våren, sier forlagssjef Veronica Melå i Utenfor Allfarvei Forlag.